Despre noi!

 

CASPEV - Centrul de zi  pentru persoanele vârstnice realizat de Primăria Baia Mare, Asociaţia Pensionarilor şi Direcţia de muncă şi protecţie socială a judeţului Maramureş, în anul 1999, asociaţie, care prin structura sa organizatorică promovează interesele  sociale şi personale ale persoanelor vârstnice, care contribuie  la ridicarea procesului de integrare socio-culturală la nivel comunitar.

 

 

Convingerea care sta la baza proiectelor  Asociaţiei  CASPEV, este ca fiecare persoană, indiferent de vârsta, reprezintă o resursă pentru comunitate, iar valorificarea potenţialului tuturor membrilor comunităţii, interacţiunea socială şi dialogul între generaţii sunt premisele esenţiale pentru construirea unei comunităţi puternice. Atunci când au posibilitatea să se implice si să contribuie la binele comunităţii în care trăiesc, cand li se dă ocazia sa îşi foloseasca abilitătile în folosul celor tineri si fara experientă, seniorii îsi recapată respectul de sine şi pofta de viaţă.

“CASPEV-ul” a luat în consideraţie nevoile persoanelor vârstnice realizând programe  de participare activă, de apartenenţă a aceluia care a fost îndepărtat din circuitele convieţuirii umane repetând mereu importanţa primară a valorificării persoanelor de orice vârstă, atenţionându-i pe toţi să procedeze în aşa fel încât, bogăţia umană şi spirituală, resursele de experienţă şi de chibzuinţă acumulate în decursul vieţii întregi, să nu fie risipite.

În linii mari, acesta este contextul în cadrul căruia se plasează şi prezentul “site”. Punându-l la dispoziţia membrilor noştri şi tuturor persoanelor de vârsta a treia, nutrim încrederea că el va fi de folos în informarea modalităţilor  de rezolvare a problemelor cu care se confruntă.

Preşedinte

Ştefan Lupşa

Statut persoana juridică romană de drept privat cu scop nelucrativ, non profit si apolitică Data înfiinţării 1999
Presedinte Lupşa Ştefan

 

Tara Romania Regiunea Nord
Judet Maramureş Oraş Baia Mare
Adresa Săsarului nr. 3 Cod postal 430431
Telefon 0262/214618 Fax 0262/214191
adresă e-mail contact@caspev.roAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Formaţia cultural artistica “Crizanteme”.

  Grup de 50- 55 persoane care cântă dintr-o nevoie lăuntrică. Este expresia singurătăţii  dar şi   expresia integrării omului într-o colectivitate.

  Cântăm împreună în corul Crizantema pentru că  muzica face bine si sănătăţii.  Influenţeaza funcţiile organice   bătaile inimii,tensiunea arterială si ritmul respiraţiei. Ea calmează durerile, elimină spasmele şi întareşte sistemul imunitar. Corul este un mod special de comunicare. Când cânţi într-un cor, nu conteaza ce meserie ai. Aici există doar patru categorii: sopran, alt, tenor şi bas. Pe de alta parte, – corul îi uneşte  pe oameni. A cânta la cor înseamna să exprimi bucuria de a cânta în aşa fel încât publicul să simtă bucuria de a asculta.

  Grupul ecologic ”Eco senectute”


  Cuprinde un grup de prieteni ai naturii care în drumeţiile lor fac adevărate lecţii practice de educare ecologică. Se implică în protejarea naturii şi participă la culegerea de plante medicinale pentru ceaiurile atât de benefice organismului.

  Îndemnână şi încearcă să convingă cu entuziasm şi neostenită încredere, că dezvoltarea sănătoasă a omului are nevoie de magnificul profesor care este natura cu toate harurile ce locuiesc acest templu infinit pământul, ea fiind sursa vieţii echilibrate a personaltăţii umane.

  Urcă la Izvoare, Creasta Cocoşului, Valea Ustoroiului, Firiza si alte trasee şi încearcă să descifreze  pământul,  florile şi plantelor tămăduitoare dar mai presus de orice  învăţă Să-l cunoască pe Dumnezeu, Creatorul acestor splendori.